Bibliotek

Visst kan det vara svårt att hitta vad du är sugen på att läsa bland alla dessa härliga böcker men fråga Carina så hjälper hon gärna till. På biblioteket har vi massor av böcker för alla olika åldrar.
Kämpetorpsskolans bibliotek hittar du vid skolans ljushall.

Du har ett eget lånekort och alla klasser har regelbundet inbokade tider i biblioteket. Kämpetorpselever läser mångaböcker.
Vi har 6141 titlar.  Även våra yngsta F-klasserna besöker biblioteket en gång i veckan då vi börjar med att läsa en saga sedan får eleverna låna.

Biblioteket har öppet alla helgfria vardagar

• Måndag: 08.00 - 14.00
  • Tisdag-Fredag: 10.00-14.00

Besök oss när vi har öppet eller ring 08-50821779

Gör så här när du vill söka i skolbiblioteket

1. Surfa till skolbiblioteket.stockholm.se
  2. Första gången sidan öppnas på en dator kommer den vara instälId på att visa samtliga grundskolors bestånd. Genom att aktivt välja skola är det möjligt att begränsa visningen till den egna skolan. Klicka på öga-symbolen och välj skola/din   skola i listan som visas. Nästa gång adressen öppnas är den automatiskt inställd på det senaste skolvalet.
  3. Sökfältet finns på samtliga sidor och är en fritextsökning. Sökning sker för titel, författare, ämnesord, beskrivning, serie och ISBN. Knappen Fler sökalternativ tar dig direkt till träfflistan. Har ingen sökning genomförts listas hela beståndet.
  4. ​I träfflistan visas titel, författare, hyllsignum, utgivningsår, språk samt en kort beskrivning om sådan finns. Listan är sorterbar efter bästa träff (relevans), mest gillade, författare, titel samt utgivningsår. Träfflistans URL kan kopieras och delas el er skrivas ut med webbläsarens utskriftsfunktion.
  5. Träfflistan kan begränsas med hjälp av filter som återfinns sidans högerspalt Dessa anpassas utifrån aktuell träfflista. Aktiva filter visas högst upp i högerspalten och kan tas bort ett och ett genom att klicka på dem.

Melib

Melib är dina egna sidor där du kan:

• se dina lån,
  • dina reservationer,
  • göra omlån
  • ta bort reservationer.
  1. Klicka på knappen Logga in längst upp till höger på sidan.
  2. Inloggningen görs med lånekortsnummer och pinkod.

Vi förbereder oss för att göra självbetjäningen tillgänglig för våra elever till hösten 2017.