Bibliotek

Kämpetorpsskolans bibliotek är centralt beläget vid skolans ljushall. På biblioteket har vi massor av böcker för alla olika åldrar. Visst kan det vara svårt att hitta vad du är sugen på att läsa bland alla dessa härliga böcker men fråga Carina så hjälper hon gärna till!

Varje elev har ett eget lånekort och alla klasser har regelbundet inbokade tider i biblioteket. Vi har 6141 titlar. Kämpetorpselever läser mycket böcker. Även våra yngsta F-klasserna besöker biblioteket en gång i veckan då vi börjar med att läsa en saga sedan får eleverna låna.

Vi har bytt från WinBib till Book-IT och delar katalog med gymnasiet numera. Vi fick även en ny publik bibliotekswebb skolbiblioteket.stockholm.se för elever, lärare och skolpersonal. Där kan de söka medier i skolbiblioteket, se sina lån och göra omlån.

Gör så här om du vill söka i skolbiblioteket:

WELIB

• Surfa till skolbiblioteket.stockholm.se
  • Första gången sidan öppnas på en dator kommer den vara instälId på att visa samtliga grundskolors bestånd. Genom att aktivt välja skola är det möjligt att begränsa visningen till den egna skolan. Klicka på öga-symbolen och välj skola/din   skola i listan som visas. Nästa gång adressen öppnas är den automatiskt inställd på det senaste skolvalet.
  • Sökfältet finns på samtliga sidor och är en fritextsökning. Sökning sker för titel, författare, ämnesord, beskrivning, serie och ISBN. Knappen Fler sökalternativ tar dig direkt till träfflistan. Har ingen sökning genomförts listas hela beståndet.
  • ​I träfflistan visas titel, författare, hyllsignum, utgivningsår, språk samt en kort beskrivning om sådan finns. Listan är sorterbar efter bästa träff (relevans), mest gillade, författare, titel samt utgivningsår. Träfflistans URL kan kopieras och delas el er skrivas ut med webbläsarens utskriftsfunktion.
  • Träfflistan kan begränsas med hjälp av filter som återfinns sidans högerspalt Dessa anpassas utifrån aktuell träfflista. Aktiva filter visas högst upp i högerspalten och kan tas bort ett och ett genom att klicka på dem.

MELIB

Melib är dina egna sidor där du kan se dina lån, reservationer, göra omlån samt ta bort reservationer. Du loggar in genom att klicka på knappen Logga in längst upp till höger på sidan. Inloggningen görs med lånekortsnummer och pinkod. Vi förbereder oss för att göra självbetjäningen tillgänglig för våra elever till hösten 2017.

Biblioteket har öppet alla helgfria vardagar.

Måndag 08.00 - 14.00
Tisdag-Fredag 10.00 - 14.00

Besök oss när vi har öppet eller ring 0850821779.