Till innehåll på sidan

Första spadtag

På torsdag den 23 mars togs det första spadtaget av skolborgarrådet Olle Burell (S). Barnen som ska gå i den färdiga skolan var också med och hjälpte till med spadtag och sång. 

Vilken fantastisk morgon det var! Elever från åk 2 tillsammans med pedagoger och entreprenörer sken ikapp med solen från en klarblå himmel :) Efter spadtag, sång och tal så var det dags för fika. Eleverna fick prova bygghjälmar, västar och frågade nyfiket kring bygget. Vi tror nog att vi har en del framtida ingenjörer och byggjobbare ibland oss. Vi kommer tillbaka på ett "studiebesök" när första nybyggnationen är på plats!

Efter utbyggnationen till en F-9 skola kommer Kämpetorpsskolan öka med 700 elever och bli en av Stockholms största grundskolor med 1100 elever. Projektet innebär en omfattande om- och tillbyggnad av Kämpetorpsskolan. Den befintliga skolan byggs till med två stycken nya skolbyggnader samt en ny byggnad för tillagningskök och matsal. Alla befintliga byggnader genomgår också en omfattande ombyggnad. Generalentreprenör för om- och tillbyggnaden är PEAB. Ordervärdet beräknas till 262 miljoner kronor. Skolan ska vara klar för inflyttning höstterminen 2019.

En viktig uppgift är att bevara skolans unika karaktär samtidigt som man varsamt renoverar och bygger till förklarar SISAB. Kämpetorpsskolan ritades av arkitekten Paul Hedqvist och stod klart 1952. 

Du kan läsa mer om den nya Kämpetorpsskolan via länkarna;
https://lottaedholm.wordpress.com/2010/04/28/kampetorpsskolan-skola-som-vill-vaxa/
https://insynsverige.se/documentHandler.ashx?did=1805289
https://mitti.se/nyheter/nya-kampetorpsskolan-ska-rymma-1-000-elever​
https://nirasarkitekter.se/projekt/kampetorpsskolan
https://mitti.se/nyheter/spadtag-jatteskola-alvsjo/?omrade=hela-stockholm

Här hittar du vårt nyhetsarkiv om den nya Kämpetorpsskolan

förstaspadtag

 

Dela:
Kategorier: