Matsedel

I skolrestaurangen jobbar Olga och Artur tillsammans med Solbergaskolans personal med att servera lunch och mellanmål till våra elever. Maten lagas på skolan och varje dag serveras varmrätt, soppa, salladsbuffé, olika sorters knäckebröd med smör, ekologisk mjölk och vatten.

Nu har vi en App  som man kan ta hem gratis på smarta telefonen med matsedel för 4 veckor åt gången. Appen heter "Skolmaten" och har en kniv & gaffel korsade. Där går ni in och väljer Stockholm kommun, sedan väljer ni stockholm stad och sedan skola så hittar ni Solbergaskolan. Du kan även surfa dit via http://meny.dinskolmat.se/solbergaskolan

Skolmåltiderna regleras av lagar och förordningar som skollagen, livsmedelslagstiftningen och arbetsmiljölagstiftningen. Det innebär att skolmåltiderna ska vara näringsriktiga enligt de svenska näringsrekommendationerna, att maten som serveras ska vara säker och att arbetsmiljön för dem som arbetar i köken ska vara god. Läs mer om skolmaten i Stockholms stad om du vill veta mer. På Stockholms stads hemsida finns ännu mer information om skolmaten.

Information till vårdnadshavare med elever som är i behov av specialkost:

För att vi ska kunna säkerställa alla elevers allergier/ intoleranser så är det av största vikt att vi har korrekt information från er föräldrar. Detta gör ni genom att fylla i blanketten för ansökan om specialkost för läsåret 18/19 och skicka in tillsammans med läkarintyg.
Vid önskemål av religiösa eller etiska skäl krävs endast skolans blankett för specialkost.
Är eleven under utredning för t.ex. laktos, meddela detta och även resultatet av utredningen när den är klar till sofie.blom@stockholm.se