Söka skola 2019

Mellan 15 januari och 15 februari  är det dags att söka skola inför läsåret 2019/2020.

Du behöver söka skola om du har ett barn som ska börja i förskoleklass eller i årskurs ett och som inte gått i förskoleklass. Även du som har ett barn som går i sin sista årskurs på sin nuvarande skola. Om ditt barn står i kö till en fristående skola som är med i Stockholms stads skolsöksystem behöver du också söka.

Om du inte söker en skola kommer ditt barn placeras i en kommunal skola som har platser över. Andra veckan i januari får du ett brev hem med information.

På stockholm.se/sokaskola kan du läsa mer om hur det går till att söka skola i Stockholms stad.

Du kan även ladda ner informationsbroschyren om att söka skola i pdf-format.

En ansökningsblankett finns att ladda ner om du inte har möjlighet att göra din ansökan via webben.

Obligatorisk förskoleklass

Riksdagen beslutade den 15 november 2017 att skolplikten ska gälla från och med det år barnet fyller sex år. I och med det blir förskoleklass obligatoriskt för alla barn i Sverige och alla måste gå i skolan i minst tio år.

Den 24 januari kl.18.30 är ni varmt välkomna på Informationskväll gällande Söka skola – Förskoleklass

Ladda ner vår broschyr med kontaktuppgifter samt datumen för informationsmöten som arrangeras på skolorna i Älvsjö.